Meld je aan als trainee bij Kletsmaatjes!

23 dec, 2021

16 uur per week - 6 maanden (1 februari t/m 31 juli 2022)


Ken jij Kletsmaatjes al? Kletsmaatjes is een volledig digitaal programma dat Nederlanders in gesprek brengt met nieuwkomers. Zodat nieuwkomers de Nederlandse taal kunnen oefenen en sneller meedoen met alles wat ons land zo fijn maakt. Een mooie manier om bij te dragen aan inclusie!

Sinds het voorjaar van 2020 hebben we met Kletsmaatjes al 6.000 mensen met elkaar verbonden! En we blíjven groeien. Fantastisch toch! 


Om de groei aan te kunnen, starten we per februari 2022 een pool van Kletsmaatjes-trainees. Als trainee bij Kletsmaatjes breng je succesvolle koppels tot stand én werk je aan de doorontwikkeling van het programma. Je voert online intakes met nieuwkomers en vrijwilligers, waarna je ze aan elkaar koppelt. Vervolgens monitor je die koppels tijdens de 26 weken dat ze contact met elkaar hebben. Ons handige online systeem helpt je daarbij.


Daarnaast ga je aan de slag met pilots om van Kletsmaatjes een sociale onderneming te maken. Zo willen we het programma interessant maken voor nieuwe doelgroepen nieuwkomers en vrijwilligers. Ook gaan we aan de slag om de impact van Kletsmaatjes verder te versterken. Als trainee leer je dus in de praktijk veel over intercultureel werken, de effecten van taalcoaching, impactmeting én sociaal ondernemen.


Zo maak je het contact tussen vrijwilliger en nieuwkomer optimaal effectief en creëer je werkelijke impact in het leven van een ander! Met Kletsmaatjes maak je kennis met nieuwe werelden en kom je echt even uit je eigen bubbel. En…niet onbelangrijk: deze job geeft jouw cv een serieuze upgrade! 


Als trainee werk je: 

  • vanuit huis en deels op ons kantoor 
  • zelfstandig én met een leuk team
  • aan maatschappelijk doel


Als young professional ben jij: 

  • leergierig en ondernemend: je wilt graag nieuwe dingen leren, ziet kansen, benut deze graag en reflecteert daarop
  • enthousiast: je gelooft in het belang van Kletsmaatjes en weet dat ook op anderen over te brengen
  • digivaardig
  • geïnteresseerd om te werken met nieuwkomers en/of taalcoaching 
  • ambitieus om je maatschappelijk in te zetten 
  • HBO/WO denkniveau
  • 16 uur per week beschikbaar: voor de ene helft werk je aan coördinerende taken rondom Kletsmaatjes waarbij je deel uitmaakt van het ‘reguliere’ coördinatoren-team  en voor de andere helft aan de doorontwikkeling van Kletsmaatjes. Je gaat samen met de andere trainees aan de slag met diverse opdrachten, zoals (markt)onderzoek, opzetten van pilots en uitvoeren van communicatieactiviteiten. Je krijgt hierbij professionele begeleiding.


We bieden jou:

  • een deep dive in de wereld van taalcoaching en nieuwkomers
  • een uitgebreid programma van trainingen waar je leert over o.a. vrijwilligersmanagement, tweede taalverwerving en inburgering
  • een enthousiast team van andere trainees én het hele Kletsmaatjes-team
  • een werkplek in Utrecht waar je wekelijks kunt werken en (online) meetings 
  • flexibiliteit
  • professionele begeleiding door een projectleider
  • een vrijwilligersvergoeding


Enthousiast geworden?

Stuur uiterlijk 17 januari 2022 een mailtje met een korte motivatie en je cv naar programmaleider Bastiaan Weldring: kletsmaatjes@hetbegintmettaal.nl onder vermelding van ‘traineeship’. Op 25 en 26 januari nodigen we geselecteerde sollicitanten uit voor een digitale kennismaking. 


Stichting Het Begint met Taal

Kletsmaatjes is een initiatief van de Stichting Het Begint met Taal. Bij dit landelijk platform voor taalcoaching vinden we dat het hier nog mooier wordt als de 600.000 anderstaligen met een taalvraag (vluchtelingen, (arbeids)migranten, oud- en nieuwkomers) in Nederland kunnen meedoen. Daarom versterken wij ongeveer 200 taalcoachorganisaties op zo’n 500 locaties met het slim organiseren van taalcoaching. Want taalcoaching zorgt voor meer taalvaardigheid, zelfvertrouwen en contacten – en meer verbinding in onze samenleving.

Gerelateerde berichten:

Vacature Communicatiemedewerker
Vernieuwde handreiking over Kwaliteit van taal in de inburgering
Hanna Hosselet: Samenwerken als sleutel tot succes
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.